Jadłospis

I posiłekII posiłekIII posiłek
Poniedziałek   06.10.2025      
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA MASŁOWA, SER MOZZARELLA MINI, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR MALINOWY,  HERBATA OWOCOWA – HIBISKUS, MLEKO Z MIODEM AKACJOWYM
ALERGENY : 1,3,6,7   
ZUPA KRUPNIK – KASZA PERŁOWA GOTOWANA NA WYWARZE MIĘSNYM, CHRUPKI KUKURYDZIANE                  ALERGENY:1,3,6,7,9PYZY DROŻDŻOWE NA PARZE Z SOSEM MYŚLIWSKIM, GRUSZKA, KOMPOT
ALERGENY:1,3,6,7,9                                     
Wtorek             07.10.2025
BUŁKA GRAHAMKA, MASŁO, SAŁATA MASŁOWA, PASTA Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM (MAKRELA, OGÓREK, PAPRYKA), ROLADA USTRZYCKA, RZODKIEWKA, HERBATA ZIELONA Z GREJPFRUTEM, KAWA ZBOŻOWA INKA NA MLEKU
ALERGENY : 1,3,4,6,7   
KREM DYNIOWY Z PRAŻONYMI PESTKAMI DYNI, KISIEL CYTRYNOWY
ALERGENY:1,3,6,7,9
KOFTY WIEPRZOWE, SOS ZIOŁOWY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA POROWA, SOK JABŁKO-POMARAŃCZ
ALERGENY:1,3,6,7,9                                                                                                            
Środa              08.10.2025       
CHLEB PSZENNY, ŻYTNI, MASŁO, ZUPA MLECZNA Z GRANOLĄ CZEKOLADOWĄ (PŁATKI PEŁNOZIARNISTE Z KAWAŁKAMI GORZKIEJ CZEKOLADY), DŻEM – FIGA ZE ŚLIWKĄ (O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU), HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ
ALERGENY:1,3,6,7
ZUPA KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KMINKIEM, BANAN ALERGENY:1,3,6,7,9 PIECZONY FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANKOWYM, RYŻ PARABOLICZNY, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT ALERGENY:1,3,6,7,9                                                                                                            
Czwartek      09.10.2025          
BUŁKA PSZENNA, KAWIOREK PSZENNY, MASŁO, SAŁATA RZYMSKA, SAŁATKA PICCOLO (SER ŻÓŁTY, PAPRYKA, GROSZEK, OGÓREK) SALAMI SZLACHECKIE, SEREK TARTA-RE SUSZONE POMIDORY, HERBATA OWOCOWA – DZIKA RÓŻA
ALERGENY: 1,3,6,7  
KREM PIECZARKOWY  Z MAKARONEM, JOGURT OWOCOWY – WYRÓB WŁASNY ALERGENY: 1,3,6,7,9KASZOTTO (KASZA BULGUR) Z MIĘSEM WIEPRZOWYM, FASOLĄ CZERWONĄ, KUKURYDZĄ, JABŁKO ĆWIARTKA, SOK MULTIWITAMINA ALERGENY: 1,3,6,7,9   
Piątek         10.10.2025        
CHLEB PSZENNY, ŻYTNI, MASŁO, SAŁATA RZYMSKA, PASTA JAJECZNA, SZYNKA BIAŁA, POMIDORKI KOKTAJLOWE, HERBATA OWOCOWA, KAKAO
ALERGENY : 1,3,6,7   
ZUPA GULASZOWA, MAŚLANKA OWOCOWA, PODPŁOMYKI ALERGENY: 1,3,7,9PLACKI ZIEMNIACZANE, PLATER WARZYW DO CHRUPANIA (MARCHEWKA, OGÓREK, PAPRYKA KOLOROWA), HERBATA MELISA ALERGENY: 1,3,6,7,9  

* Do dyspozycji dzieci jest woda źródlana bez ograniczeń

* Soki dostępne w przedszkolu to soki NFC (soki wyciskane bezpośrednio z owoców lub warzyw, bez dodatku wody, cukru, konserwantów)

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu

* ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.

Pasek dostępności